Kjed deg i søvn - verdens kjedeligste podcast

Kjed deg i søvn - verdens kjedeligste podcast

Audun Kvitland Røstad

Har du problemer med å sovne om natten? Velkommen til "Kjed deg i søvn - verdens kjedeligste podcast"! Vi serverer deg de mest meningsløse, kjedelige historiene som finnes, alt med det formål å hjelpe deg med å sovne. Fra dypdykk i gardinstangens historie til unødvendig fakta om vannmelon. Så legg deg ned, lukk øynene og la vår podkast sende deg rett til drømmeland. Kanskje du til og med vil drømme om å male vegger eller strikke sokker, takket være våre utrolig kjedelige historier. Legg deg ned og nyt den kjedelige reisen. Ny episode søndag hver uke.

Kategorier: Helse

Hør på den siste episoden:

Velkommen til episode 65 av "Kjed deg i søvn - Verdens kjedeligste podcast". I denne episoden tar vi deg med på en lang og monotont fascinerende reise gjennom alt du noen gang har lurt på om pusten din, og enda litt til. Perfekt for deg som sliter med å sove, eller for deg som bare elsker å sovne til den søvndyssende lyden av uendelige detaljer.


Vi starter med en varm velkomst og takksigelser til våre 127 trofaste abonnenter, og utforsker de historiske og filosofiske aspektene av pusten. Lær hvordan gamle sivilisasjoner som Egypt og Hellas, og tenkere som Aristoteles og Kant, så på denne livsviktige prosessen. Bli med på avsporinger som handler om en mann som brukte 20 år på å studere pustens påvirkning på malingens tørketid, og rare historier om folk som hevdet å oppnå spesielle evner gjennom unike pusteteknikker.


Vi går også dypt inn i vitenskapen bak et åndedrag, med detaljerte forklaringer på de biologiske prosessene, fra alveoler til mitokondrier. Du vil også høre om moderne teknologi som måler og forbedrer pusten, inkludert smartklokker, pustemonitorer og til og med VR-teknologi.


Oppdag hvordan pusten påvirker sportsytelser, med historier om løpere som Emil Zátopek og fridykkere som konkurrerer om å holde pusten lengst. Utforsk pustens rolle i moderne samfunn, fra kontorarbeid til byplanlegging, og hvordan pusteøvelser kan både hjelpe og forvirre.


I de mer mystiske delene av episoden tar vi deg med på en surrealistisk reise under vann, ut i verdensrommet, og gjennom usynlige ventiler i luften. Historier om tibetanske munker som genererer varme med pusten sin og norrøne myter om Odin som pustet liv i de første menneskene, vil få deg til å undre over pustens skjulte kraft.


Og som om ikke det var nok, avslutter vi med en guidet pusteøvelse som vil hjelpe deg å sovne rolig og tilfreds. Denne episoden er skapt for å hjelpe deg som sliter med søvn, eller for deg som bare elsker å sovne til den monotone lyden av prat som ikke krever din fulle oppmerksomhet.


Har du forslag til tema, spørsmål eller kommentarer? Send dem til verdenskjedeligstepod@gmail.com. Vi elsker å høre fra våre lyttere, enten du er våken eller i drømmeland.


Så len deg tilbake, pust dypt og la oss ta deg med på en uendelig kjedelig, men dypt beroligende reise gjennom pustens verden. God natt!

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/kjedmegisovn/message

Tidligere episoder

 • 66 - #65 Alt du trenger å vite om pusten din, og litt til 
  Sun, 16 Jun 2024
 • 65 - #64 Blyantens biografi - Fra skog til skrivebord 
  Sun, 09 Jun 2024
 • 64 - #63 Helt Gjennomsnittlig - Historien om den mest middelmådige Superhelten 
  Sun, 02 Jun 2024
 • 63 - #62 Firkanter vs. Sirkler 
  Sun, 26 May 2024
 • 62 - #61 11 Ting du kan gjøre med en banan 
  Sun, 19 May 2024
Vis flere episoder

Flere norgesiske helse-podcaster

Flere internasjonale helse-podcaster

Velge podcast kategori