På Jakt med Svenska Jägareförbundet

På Jakt med Svenska Jägareförbundet

Svenska Jägareförbundet

I denna podcast fördjupar vi oss inom jakt och vilt. Vi dyker ner i ämnen som rör jakten. Vi ger tips och idéer för hur du kan bli en bättre jägare och förvalta vilt på ett bättre sätt. Vi svarar på frågor som hur du som jägare kan påverka jakten i Sverige.
Programledare: Malin LiljeholmProduktion: Olivia Ahlberg, Malin Liljeholm, Roger Lundqvist, Isabel Mena-BerlinHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Kategorier: Utdanning

Hør på den siste episoden:

För många är 2023 året då de för första gången hörde talas om afrikansk svinpest (ASF). Men för många jägare har afrikansk svinpest funnits på radarn i flera år. Vad få vet är att jägarna i 75 års tid bidragit till övervakningen av smittor genom det som kallas viltsjukdomsövervakningen.

 

Med avstamp i Sveriges första utbrott av afrikansk svinpest, gör vi en djupdykning i ämnet bakom 75-årsjubileumet. Vad innebär viltsjukdomsövervakning? Hur går det egentligen till? Vilka sjukdomar bevakas och varför? Vilken betydelse har jägarnas insats och vad skulle konsekvenserna kunna bli utan den?

 

Tillsammans med Bodil Elmhagen, forskningssamordnare på Svenska Jägareförbundet, och Erik Ågren, viltpatolog på SVA, lägger vi fokus på en del av jägarnas arbete som pågår i det tysta, men som har stor betydelse för samhället.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Tidligere episoder

 • 13 - Hur mår viltet? 
  Fri, 17 Nov 2023
 • 12 - Björnjakt 
  Thu, 24 Aug 2023
 • 11 - Gåsjakt 
  Mon, 07 Aug 2023
 • 10 - En älgstam i fritt fall 
  Mon, 05 Jun 2023 - 0h
 • 9 - 9. Eftersök 
  Mon, 06 Mar 2023
Vis flere episoder

Flere norgesiske utdanning-podcaster

Flere internasjonale utdanning-podcaster

Velge podcast kategori