Finansredaksjonen

Finansredaksjonen

Dagens Næringsliv

DN inviterer deg med på redaksjonsmøte, der vi snakker om forunderlige hendelser i aksjemarkedet, de mest sentrale investorene og de ferskeste nyhetene. Med finansredaktør Terje Erikstad, børskommentator Thor Chr. Jensen og kommentator Anita Hoemsnes.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Kategorier: Bedrift

Hør på den siste episoden:

Finanspolitisk talsperson Geir Pollestad (Sp) sa mandag at grunnrenteskatten kommer til å bli endret fra opprinnelig forslag. Det ga sjømatselskapene rakettfart på børsen.

Finanspolitisk talsperson for Senterpartiet, Geir Pollestad, har gitt et intervju til Dagbladet hvor han sier grunnrenteskatten for havbruksnæringen endres. I samme sak siteres det fra kilder som sier at finansminister Trygve Slagsvold Vedum har sagt at provenyen (skatteinntektene) på 3,8 milliarder kroner fra næringen er viktigere enn skattesatsen. 

Det «etterlatte inntrykk» av artikkelen er at havbruksselskapene kommer til å sitte igjen med mer penger på bunnlinjen enn man trodde da Slagsvold Vedum og Gahr Støre lanserte ny grunnrenteskatt for næringen på Blaafarveværket i Modum i september i fjor.

 Det har fått flere meglerhus til å justere excel-arkene sine og investorene til å handle oppdretts-aksjer igjen. Mowi, Salmar, Grieg Seafood og Måsøval har alle steget på Oslo Børs de siste dagene.

Er det greit å snakke om mulige skatteendringer på denne måten? Og hva er konsekvensene for oppdrettsselskapene?Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Tidligere episoder

 • 284 - Vet ikke politikere hva børssensitiv informasjon er? 
  Wed, 25 Jan 2023 - 0h
 • 283 - Bør det brukes slegge i rentesettingen? 
  Wed, 18 Jan 2023 - 0h
 • 282 - Elon Musk var visst ikke Gud likevel 
  Wed, 11 Jan 2023 - 0h
 • 281 - Slik fungerer strømmarkedet – og derfor advarer Statnett mot å tukle med det 
  Wed, 04 Jan 2023 - 0h
 • 280 - Slik blir økonomien i 2023 (kanskje …) 
  Wed, 28 Dec 2022 - 0h
Vis flere episoder

Flere norgesiske bedrift-podcaster

Flere internasjonale bedrift-podcaster

Velge podcast kategori