Etikk og estetikk

Etikk og estetikk

Subjekt

Hvordan skal du forholde deg til de brennhete kultur- og samfunnssakene?

Etikk og estetikk inviterer noen av landets fremste uavhengige kommentatorer til å konkludere i noen av de vanskeligste diskusjonene.

Etikk og estetikk er utgitt av Subjekt med støtte fra Fritt ord.

Subjekt er en nettavis med kritisk og uavhengig tilnærming til kunst, kultur og samfunn. Redaktøren er medlem av Norsk redaktørforening, og redaksjonen er underlagt Vær varsom-plakatens presseetiske retningslinjer. Mediet er utgitt med støtte fra Fritt ord og Kulturrådet. Utgiver er Perfektum Partisipp AS, der utgivelse av Subjekt er selskapets hovedvirksomhet. Subjekt opptrer i skjæringspunktet mellom avis, tidsskrift og magasin og skal være dagsaktuell, dyptpløyende og inspirerende. Målgruppen er kultivert og innflytelsesrik. Magasinet ble først lansert i fysisk format i 2013 og kom i to utgaver. I januar 2017 ble Subjekt lansert på nett. I 2020 ble sjefredaktør og ansvarlig utgiver Danby Choi nominert av Oslo redaktørforening til årets redaktører i kategorien «nyskaper».Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Kategorier: Kunst

Hør på den siste episoden:

· Nå må vi kutte i forbruket av rødt kjøtt, sier Sveinung Rotevatn. Venstre-stortingsrepresentanten mener det er det viktigste klimatiltaket i jordbruket. Men dét vil ikke klimaminister Andreas Bjelland Eriksen fra Arbeiderpartiet. Bør vi spise mindre kjøtt for klimaet?


· En gruppe nåværende og tidligere studenter kritiserer Teaterhøgskolen i Oslo for manglende kompetanse, dårlig tilpasning og et vestlig pensum. Som minoritetsstudenter mener de seg utsatt for eksotifisering og undervurdering. Er det strukturell rasisme vi ser på Teaterhøgskolen?


· Stadig færre unge holder feminismen frem som sin viktigste hjertesak. Men feminismen er ikke ut, kampen er fortsatt viktig, mener VG-kommentator Selma Moren. Er feminisme på vei ut?Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Tidligere episoder

 • 50 - Er det ut å være feminist? 
  Sat, 02 Dec 2023 - 0h
 • 49 - Burde Bamsegutt-donorene kreve pengene tilbake? 
  Sat, 25 Nov 2023 - 0h
 • 48 - Er det egentlig noe stas å motta en kvinnepris i 2023? 
  Sat, 18 Nov 2023 - 0h
 • 47 - Burde journalister granskes oftere? 
  Sat, 11 Nov 2023 - 0h
 • 46 - Burde vi kutte ut datingappene? 
  Sat, 04 Nov 2023 - 0h
Vis flere episoder

Flere norgesiske kunst-podcaster

Flere internasjonale kunst-podcaster

Velge podcast kategori