Den fantastiske skogen

Den fantastiske skogen

Den fantastiske skogen

Podkasten "Den fantastiske skogen" viser vei til alt det fascinerende som skjuler seg blant trærne, men som du kanskje ikke vet så mye om. Ennå. Visste du at trærne presser vann fra bakken 50 meter opp i lufta, uten heis eller pumpe? Eller at trærne samarbeider med sopper for å skaffe seg mat? Eller at mauren er blåveisens pollenbærer? Og at plantene skjuler både medisin, mat og gift. Med utgangspunkt i boka "Den fantastiske skogen" (Pax forlag 2018) gir John Yngvar Larsson og Lars Sandved Dalen eksempler på hva du kan finne og oppleve i skogen.

Kategorier: Kunst

Hør på den siste episoden:

Bli bedre kjent med gran, furu, bjørk, osp og eik - våre vanligste treslag. Av de 11 milliarder trærne i skogen i Norge er 3,3 milliarder av dem grantrær. Grana kan bli opptil 45 meter høy. I Trillemarka i Buskerud står Norges eldste grantre, over 550 år gammel. Verdens eldste tre er forresten også ei gran. Den står i Dalarne i Sverige, nær grensa til Norge, og er datert til å være 9550 år gammel.

I en serie på fem korte episoder skal vi ta for oss hvordan landet ble dekket av vegetasjon etter istiden. Er du lærer, og ønsker å benytte noe av dette i undervisningen så ta kontakt (lars.dalen@gmail.com) så kan du og klassen få tilgang på bilder og tekst om denne fascinerende delen av historien til norsk natur. Med utgangspunkt i boka "Den fantastiske skogen" (Pax forlag 2018) gir John Yngvar Larsson og Lars Sandved Dalen eksempler på hva du kan finne og oppleve i skogen. Tekst: John Yngvar Larsson og Lars Sandved Dalen (oppleser); musikk: Rune Brøndbo alias Sternklang. Opptakene av fuglesang er gjort av Hans Petter Kristoffersen, og podkasten er innspilt i Nitro Studio i Oslo med Kristian Bjørge som lydingeniør. Tusen takk til Kulturrådet og Den kulturelle skolesekken Innlandet for støtte til innspillingen.

Tidligere episoder

 • 7 - Gran, furu, bjørk, osp og eik - bli bedre kjent med våre vanligste treslag! 
  Tue, 30 Mar 2021
 • 6 - Slik kom skogen til Norge - Del I - Om nunatakker og levende fossiler 
  Thu, 11 Mar 2021
 • 5 - Episode 5 - Visste du at - fantastiske fakta om skogen 
  Tue, 16 Feb 2021
 • 4 - Trær og planter er veldig spesielle 
  Thu, 28 Jan 2021
 • 3 - Hans Børli - Du lever (dikt) 
  Mon, 14 Dec 2020
Vis flere episoder

Flere norgesiske kunst-podcaster

Flere internasjonale kunst-podcaster

Velge podcast kategori