VONDT - en podcast om muskel- og skjelettplager

VONDT - en podcast om muskel- og skjelettplager

Jørgen Jevne og Stian Christophersen

Dette er podcasten der vi vil samle alle faggrupper og profesjoner som jobber med det som årlig i Norge plager flest og koster mest - nemlig muskel- og skjelettplager. Vi vil skape gode samtaler og diskusjoner rundt ulike tema som daglig berører oss i vår kliniske praksis, også med hjelp av gjester med særlig kompetanse på ulike fagområder. Gi oss gjerne innspill til tema eller gjester og veldig gjerne tilbakemeldinger på innholdet, både på godt og vondt, så er du med å utvikle denne podcasten til en viktig kilde til faglig oppdatering for så mange som mulig.

Kategorier: Helse

Hør på den siste episoden:

Inneklemming er noe de fleste av klinikere har et forhold til. Vi har dog forholdt oss mest til inneklemming i skulder, eller det er som kjent som subakromielt impingement. Men i dag skal vi bevege oss litt sørover på kroppen og snakke navnebroren i hoften. Nemlig femoroacetabublært impingent. Også kjent som FAI. 

Hva er FAI? Hva er cam og hva er pincer? Hvordan utvikles disse endringene på henholdsvis caput femoris og acetabulum over tid? Er dette patologiske endringer eller forekommer det hos personer uten smerter? Er endringene avhengig av hvordan hoften brukes gjennom puberteten, eller er det helt tilfeldig? Hvordan skal FAI behandles? 

Og hvis disse strukturelle endringene i hoften er symptomatiske, kan trening hjelpe eller vil det være kirurgi som er svaret uansett?            

 Disse, og mange andre spørsmål, skal vi snakke om i dag sammen med ortoped Kristian Marstrand Warholm. 

Kristian jobber som ortopedisk kirurg ved Artroskopiseksjonen, Oslo Universitetssykehus og er deltidskonsulent på Idrettens Helsesenter. Han har bred erfaring innen ortopedi/traumatologi og subspesialisering innen hoftekirurgi og skulderkirurgi samt kompleks knekirurgi. Kristian er utdannet Kiropraktor ved Universitetet i Odense i 2009 og lege i 2011 med spesialistutdannelse fra Danmark og Norge. Han er aktiv klinisk forsker innen hofteartroskopi og behandling av pasienter med FAI og deltar ofte på internasjonale kongresser og webinarer innen sine spesialfelt.

Musikk:
Joseph McDade - Mirrors

Tidligere episoder

 • 44 - EP 44: Femoroacetabulært impingement m/ Kristian Marstrand Warholm 
  Wed, 22 Jun 2022
 • 43 - EP 43: Labrum & rotatorcuffskader m/ Berte Bøe 
  Mon, 30 May 2022
 • 42 - EP 42: Gullungene - men hvor mange mister vi på veien? 
  Mon, 09 May 2022
 • 41 - EP 41: Arbeidsplassen - hvordan jobben påvirker helsa m/Ann-Christin Sannes 
  Tue, 19 Apr 2022
 • 40 - EP 40: Kjernestabilitet m/ Gøran Paulsen og Lars Haugvad 
  Mon, 28 Mar 2022
Vis flere episoder

Flere norgesiske %(helse)s-podcaster

Flere internasjonale helse-podcaster

Velge podcast kategori