Personvernpodden

Personvernpodden

Datatilsynet

En podkast fra Datatilsynet

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Kategorier: Teknologi

Hør på den siste episoden:

Oppstartselskapet Mobai ønsker å gi personvernvennlig ansiktsgjenkjenning et ansikt. Og i sandkassa får de utforsket om deres form for ansiktsgjenkjenning faktisk ikke er å regne som biometri (i juridisk forstand).


Det er ikke hemmelig at både norske og europeiske datatilsynsmyndigheter mener ansiktsgjenkjenning – og særlig ansiktsgjenkjenning i kombinasjon med kunstig intelligent analyse – er et krevende og utfordrende tema med høg risiko. Men det kan være forskjell på ansiktsgjenkjenning og det å kjenne igjen et ansikt. 


Dersom det viser seg at Mobai har kommet opp med en teknologisk løsning som "tar det beste" fra ansiktsgjenkjenning som metode, uten å dra med seg risikoen, er dette personvernvennlig innovasjon med et stort og spennende potensial. Og det får du høre om i denne utgaven av SandKasten.


SandKasten er Personvernpoddens serie om livet og prosjektene i Datatilsynets regulatoriske sandkasse for ansvarlig kunstig intelligens. I serien prøver programleder Arild Opheim å bli klok på kunstig intelligens, ved å grave i problemstillingene det jobbes med i sandkassa. I denne episoden har han fått Mobais CEO Brage Strand i studio, sammen med juridisk seniorrådgiver Berit Bye Rinnan fra Datatilsynet.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Tidligere episoder

 • 37 - #9 SandKasten: Når det er trygt å tape ansikt 
  Thu, 31 Aug 2023 - 0h
 • 36 - Arendalsuka: Debatt om strømming av barneidrett 
  Fri, 25 Aug 2023 - 0h
 • 35 - #6 Pølser og personvernpolitikk: Teknologi i personvernets tjeneste 
  Tue, 11 Jul 2023 - 0h
 • 34 - #5 Pølser og personvernpolitikk: med personvern i skolesekken 
  Tue, 16 May 2023 - 0h
 • 33 - #4 Pølser og personvernpolitikk: Åpne kilder og lukket overvåking 
  Tue, 28 Mar 2023 - 0h
Vis flere episoder

Flere norgesiske teknologi-podcaster

Flere internasjonale teknologi-podcaster

Velge podcast kategori