Frokost for hjernen

Frokost for hjernen

Aschehoug forlag

Velkommen til frokost for hjernen, podcasten som gir deg forsprang på verden. Her forteller flinke forfattere om temaer de brenner for. Hør på podcasten, bli litt smartere, og briljer med ny kunnskap. Programleder: Jan Swensson, forlagssjef for sakprosa i Aschehoug forlag. Podcasten lages av Aschehoug forlag.

Kategorier: Kunst

Hør på den siste episoden:

– Det er mye bekymringsdrevet snakk om smarttelefonen. Ikke minst i vår del av verden. Vi har en protestantisk tilnærming. Det er mobbing. Det er hatkommunikasjon. Den ødelegger hjernen. Det er noe i det, men det er også mye annet som er sant. All teknologi tar bort noe. Men den legger også til mange muligheter, sier Thomas Hylland Eriksen i samtale med Jan Swensson.

Smarttelefonen styrer hverdagen vår. Det du ikke får i en app, finnes ikke. Til gjengjeld får du adgang til et uendelig univers av kunnskap, kommunikasjonskanaler, tjenester og distraksjoner.

Smarttelefonen har plassert hele verden i håndflata din. Thomas Hylland Eriksen i Appenes planet

Bare på noen få år har smarttelefonen gjort verden mindre og større, nærere og fjernere, morsommere og kjedeligere. Livet er blitt friere og mer kontrollert, mer sosialt og mer asosialt, mens vi blir både smartere og dummere. Det dreier seg om en global, digital revolusjon som savner sidestykke.

Med karakteristisk engasjement og nysgjerrighet tar Thomas Hylland Eriksen oss med på oppdagelsesferd i smarttelefonens verden. Kartet tegnes underveis. Hvis vi ikke skal bli slaver av mobilen, er det nødvendig å forstå den, for å kunne ta livet, kontrollen og ikke minst tiden tilbake.

"Hylland Eriksen har skrevet en strålende bok for alle som vil løfte blikket og forsøke å forstå hvordan smarttelefonen har endret våre liv." Marius Wulfberg, Dagbladet

Her finner du lydboka

Tidligere episoder

 • 30 - Hvordan smarttelefonen forandret verden – Thomas Hylland Eriksen om Appenes planet  
  Mon, 22 Feb 2021
 • 29 - Penga og livet. Ta grep om egen økonomi og bli en økonomisk superkvinne!  
  Fri, 08 Jan 2021
 • 28 - På åstedet. Ranet av Postens tellesentral. 3/3  
  Mon, 14 Dec 2020
 • 27 - Spesial: På åstedet. Bli med krimtekniker Eva B. Ragde inn i regjeringskvartalet kvelden den 22. juli 2011. 2/3 
  Mon, 07 Dec 2020
 • 26 - Spesial: På åstedet med krimtekniker Eva B. Ragde og forfatter Trude Teige 1/3 
  Tue, 01 Dec 2020
Vis flere episoder

Flere norgesiske kunst-podcaster

Flere internasjonale kunst-podcaster

Velge podcast kategori